Werken als Arts

Intern wordt deze functie Research Physician genoemd!

  • Opleiding tot klinisch farmacoloog
  • Werken in een informeel en enthousiast team
  • Uitstekende werk-prive balans

Chantal: 'Door te werken bij ICON lever je uiteindelijk een bijdrage aan grote groepen patiënten en hun gezondheid’ 

Arts medische keuringen

Bij ICON werk je als arts medische keuringen mee aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen die zorgen voor een beter en gezonder leven voor patienten. Een ziekte of aandoening kan ons allemaal overkomen. Bij ICON ben je betrokken bij de nieuwste innovaties en ontdekkingen op het gebied van geneesmiddelen. In de eerste klinische fase van onderzoeken werk je met name met gezonde vrijwilligers. Als arts medische keuring ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van een medische en lichamelijke keuring, waarbij er voor ieder klinisch onderzoek verschillende in- en exclusie criteria gelden. Het beoordelen van lab-uitslagen en ECG’s behoren o.a. tot jouw takenpakket. Zo hou jij je technische skills goed op peil. Je werkt samen met vele disciplines, in een informeel en laagdrempelig team.

‘Mark: 'Je hebt contact met diverse afdelingen en type mensen, zoals in een multidisciplinair projectoverleg over de diverse klinische onderzoeken, van administratie tot management’ 

Onderzoeksarts

Een beter leven voor grote groepen patiënten op zeer diverse medische indicatiegebieden, daar draag je als onderzoeksarts bij ICON aan bij. Je bent medisch verantwoordelijk voor de uitvoering van klinische onderzoeken binnen de kliniek in een multidisciplinair team dat enthousiast samenwerkt. De opleiding als ‘Klinisch Farmacoloog’ krijg je vanuit ICON aangeboden. Deze kennis kun je iedere dag in de praktijk brengen. Als onderzoeksarts denk je mee over het beste ontwerp en design van de onderzoeken. Je bent ook betrokken bij het beoordelen van de aanvragen voor nieuwe medicijnonderzoeken, op o.a. medisch/etisch vlak en eventuele risico’s voor deelnemers.

Jeroen: 'Het leukste aan onderzoeksarts zijn vind ik de zorg voor mijn vrijwilligers'

Samen groeien

Werken bij ICON betekent voor onze werknemers dat je werkt aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en aan een beter leven voor patienten. Binnen ICON staat de ontwikkeling van onze werknemers centraal, professionele groei is een belangrijke pijler voor onze organisatie. We bieden je de mogelijkheden die je in staat stellen om je carriere naar een hoger niveau te tillen!