Werken als Laborant

Dat kan met een MBO-3 of MBO-4 diploma!

  • Variatie in werkzaamheden
  • Werken binnen een gezellig en professioneel team
  • Doorgroeimogelijkheden

Ashley: 'Als Laborant moet je erg flexibel zijn omdat je tussen de vele studies continu moet switchen. En je moet goed kunnen samenwerken omdat je van elkaar afhankelijk bent met checks en andere uitvoeringen'

Werken als Laborant in Groningen

Op de afdeling SPL (Sample Processing Lab) worden samples (o.a. bloed, urine etc.) volgens specifieke procedures verwerkt en opgeslagen nadat ze zijn afgenomen tijdens klinische onderzoeken in onze kliniek in Groningen. Daarnaast worden er op de afdeling PBMC's geisoleerd en Ex Vivo challenges uitgevoerd.  We voeren per jaar zo’n 60 verschillende klinische studies uit. De afgenomen samples worden vervolgens verzonden naar ons laboratorium in Assen, maar ook naar laboratoria elders ter wereld.


Jij bent dus van onmisbare waarde als het gaat om onze samples!

Het leuke aan mijn werk is dat geen dag hetzelfde is. De ene dag ben je de hele dag aan het verwerken, dan ben je verzendingen aan het klaarmaken en dat houdt het goed spannend.

Wat ga je doen als Laborant?

Samen met het team zorg je ervoor dat de samples kwalitatief goed verwerkt worden zodat ze verzonden kunnen worden naar bio-analytische laboratoria over de hele wereld. Dit gebeurt volgens internationale richtlijnen (IATA) zodat daar verdere analyse gedaan kan worden. Hier komt van alles bij kijken zoals de administratie en voer je verschillende controles uit, zodat het proces soepel en foutloos verloopt.

Ashley: 'Wij werken voor een beter leven voor zieke patienten, zelfs de naaste die help je'

Samen groeien

Werken bij ICON betekent voor onze werknemers dat je werkt aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en aan een beter leven voor patiënten. Binnen ICON staat de ontwikkeling van onze werknemers centraal, professionele groei is een belangrijke pijler voor onze organisatie. We bieden je de mogelijkheden die je in staat stellen om je carrière naar een hoger niveau te tillen!