Wat doen we bij ICON?

Bij ICON werken we samen aan de geneesmiddelen van de toekomst. Zodra een farmaceut toe is aan het testen van zijn nieuwe medicijn bij mensen, komt hij bij ICON terecht. Trombose, epilepsie, narcolepsie of nieuwe soorten chemokuren; zomaar een greep uit de medische indicatiegebieden waarnaar we onderzoeken uitvoeren. 
In Groningen staat onze kliniek, waar met name gezonde vrijwillige deelnemers verblijven tijdens de onderzoeken. Om je een indruk te geven; we voeren per jaar zo'n 60 verschillende onderzoeken uit, en 'doseren' hierbij meer dan 3000 mensen. Voordat iemand mee kan doen, doorlopen zij een medische keuring; deze vindt ook plaats in Groningen, of op onze vestiging in Utrecht (afhankelijk van bijv. woonplaats).
Zodra er bijv. bloed- en urinesamples zijn afgenomen tijdens de onderzoeken, worden deze verzonden naar ons bioanalytisch laboratorium dat staan in Assen. Hier werken o.a. analisten mee aan alle analyses die nodig zijn om te bepalen wat het lichaam met het medicijn doet, of wat het medicijn met het lichaam doet.

'Samen werk je mee aan een mooi doel'