Werken als Lab Analist

Dat kan met een MBO-4 of HBO diploma!

  • Variatie in werkzaamheden
  • Werken in een state-of-the-art lab
  • Doorgroeimogelijkheden

Tom: 'Wat ICON uniek maakt is dat het een state-of-the-art lab heeft'

Werken bij ICON in Assen

Als lab analist bij ICON werk je mee aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en een beter leven voor patienten! In het bioanalytisch laboratorium in Assen zijn analisten dagelijks bezig met het analyseren van monsters en het verwerken van de resultaten. De monsters zijn afkomstig uit fase I en fase IIa studies uit onze kliniek in Groningen en uit verdere fases van het geneesmiddelenonderzoek van andere opdrachtgevers uit de hele wereld. Daarnaast hebben wij een QC afdeling dat zich bezighoudt met het analyseren van medicatie uit onze eigen apotheek. Bij ons krijg je de kans om te werken met verschillende technieken zoals LC-MS/MS, Flowcytometrie, ELISA en radioactieve Isotopen analyse. 

Binnen ons laboratorium werken wij in teams bestaande uit analisten, senior analisten en teamleiders. Je kan dus rekenen op je collega's als je er even niet uitkomt!

Werken bij ICON in Groningen

In Groningen zit ons Klinisch chemisch lab en het Sample processing lab. Het Klinisch chemisch lab is verantwoordelijk voor het onderzoek van bloed- en urinemonsters inzake klinische chemie, hematologie, drug-screen, immunologie en stolling, ten behoeve van geneesmiddelenstudies. Op het Sample processing lab worden monsters (o.a. bloed, urine etc.) verwerkt nadat ze zijn afgenomen tijdens klinische studies. Volgens specifieke procedures worden de monsters verwerkt, opgeslagen en verzonden naar het bioanalytisch laboratorium voor verdere analyse.

Tom: 'Wij werken voor een beter leven voor zieke patienten, zelfs de naaste die help je'

Samen groeien

Werken bij ICON betekent voor onze werknemers dat je werkt aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en aan een beter leven voor patiënten. Binnen ICON staat de ontwikkeling van onze werknemers centraal, professionele groei is een belangrijke pijler voor onze organisatie. We bieden je de mogelijkheden die je in staat stellen om je carrière naar een hoger niveau te tillen!